De hak van de laars die Italië is heel ver in het zonnige zuiden. Het gebied van de oerdruif Primitivo. Vol, donker, stevig - maar bijna fluwelen smaak, met de elegantie van Italië
De andere italiaanse oerdruif uit Puglia,de negroamaro. Rijk, gestructureerd en Krachtig, met een elegantie van fruiyige smaak en een licht bittertje (hoe kan dat ook anders me zo’n naam)
Mooie balans na rijping op eikenhout.
Rood fruit, soepele tannines en typische Italiaanse verfijning.Zo is een wijn van de Barbera druif erg lekker. Proef de eleggantie van de vrouwelijke oenoloog(wijnmaakster), een van de dochters van familiehuis Marrone.
Prinses Amazone. wel de volle smaak met die kenmerkende rozijntjes, maar toch wat lichter en frisser dan grote zus Amazone. Sebastiano Righetti verstaat de kunst van goede, klassieke Valpolicella wijnen maken bij uitstek!
Ook de succesvolle wijnmakers van Collefrisio in de Abruzzen bieden een mooie appassimento aan. De 60% montepulciano- en 20% merlotdruiven drogen in aan de druivenstok en worden pas in de tweede helft van oktober geoogst. De ‘normaal’ geoogste sangiovese voegt frisheid toe aan de wijn en zorgt voor een fraaie balans met de geconcentreerde, ingedroogde druiven.
Liefkozend de ‘koningin van de wijnen’ genomd. Gemaakt volgens de aloude appassimento methode
Sebastiano Righetti wint elk jaar weer meailles voor Amarone. Zwoel, die, extreem intens en uiterst gracieus.
Wellicht de ‘Koning onder de Italiaanse wijnen’. Elegant complex en uitdagend. Het prijswinnend wijnhuis Gianfranco Bovio wordt omringd door hun eigen wijngaardenMidden in het Barolo gebied.
De hak van de laars die Italië is heel ver in het zonnige zuiden. Het gebied van de oerdruif Primitivo. Vol, donker, stevig - maar bijna fluwelen smaak, met de elegantie van Italië
De andere italiaanse oerdruif uit Puglia,de negroamaro. Rijk, gestructureerd en Krachtig, met een elegantie van fruiyige smaak en een licht bittertje (hoe kan dat ook anders me zo’n naam)
Mooie balans na rijping op eikenhout.
Rood fruit, soepele tannines en typische Italiaanse verfijning.Zo is een wijn van de Barbera druif erg lekker. Proef de eleggantie van de vrouwelijke oenoloog(wijnmaakster), een van de dochters van familiehuis Marrone.
Prinses Amazone. wel de volle smaak met die kenmerkende rozijntjes, maar toch wat lichter en frisser dan grote zus Amazone. Sebastiano Righetti verstaat de kunst van goede, klassieke Valpolicella wijnen maken bij uitstek!
Ook de succesvolle wijnmakers van Collefrisio in de Abruzzen bieden een mooie appassimento aan. De 60% montepulciano- en 20% merlotdruiven drogen in aan de druivenstok en worden pas in de tweede helft van oktober geoogst. De ‘normaal’ geoogste sangiovese voegt frisheid toe aan de wijn en zorgt voor een fraaie balans met de geconcentreerde, ingedroogde druiven.
Liefkozend de ‘koningin van de wijnen’ genomd. Gemaakt volgens de aloude appassimento methode
Sebastiano Righetti wint elk jaar weer meailles voor Amarone. Zwoel, die, extreem intens en uiterst gracieus.
Wellicht de ‘Koning onder de Italiaanse wijnen’. Elegant complex en uitdagend. Het prijswinnend wijnhuis Gianfranco Bovio wordt omringd door hun eigen wijngaardenMidden in het Barolo gebied.
Heerlijke wijn om te ontdekken, bloemig met een vleugje exotisch fruit. Gemaakt van wijngaarden rond de oud vakantievilla van de familie de ‘Medici, dichtbij het Gardameer. Onze geheime tip!
Heerlijk zacht, fruitig en mineraloog dankzij de kalkachtige bodem direct ten zuiden van het Gardameer. De broers Luigino en Claudio maken in hun ‘micr-winery’ bijzonder mooie wijnen.
Heerlijke droge wijn, fries en mineralen met een hint van amandelen. Uit de bergen ten noorden van Venetie, bij de grens met solventie. Een van de meest gewaardeerde witte wijnen van Italië
Grandioze balans tussen Frisheid, mineraliteit en fruit. Italiaanse elegantie van vulkanische bodem.
Complexiteit door maandenlange ‘sur lie’ - rijping(oude duivenschillen en overgebleven gist).
Wow, wat een feestje. Vol, romig, elegant met een hint van vanille. Perfect balans. 16 maanden uitgebalanceerd gerijpt op eikenhouten vaten. De officieuze ‘Witte Barolo’.
Heerlijke wijn om te ontdekken, bloemig met een vleugje exotisch fruit. Gemaakt van wijngaarden rond de oud vakantievilla van de familie de ‘Medici, dichtbij het Gardameer. Onze geheime tip!
Heerlijk zacht, fruitig en mineraloog dankzij de kalkachtige bodem direct ten zuiden van het Gardameer. De broers Luigino en Claudio maken in hun ‘micr-winery’ bijzonder mooie wijnen.
Heerlijke droge wijn, fries en mineralen met een hint van amandelen. Uit de bergen ten noorden van Venetie, bij de grens met solventie. Een van de meest gewaardeerde witte wijnen van Italië
Grandioze balans tussen Frisheid, mineraliteit en fruit. Italiaanse elegantie van vulkanische bodem.
Complexiteit door maandenlange ‘sur lie’ - rijping(oude duivenschillen en overgebleven gist).
Wow, wat een feestje. Vol, romig, elegant met een hint van vanille. Perfect balans. 16 maanden uitgebalanceerd gerijpt op eikenhouten vaten. De officieuze ‘Witte Barolo’.